Το πιο σημαντικό στοιχείο στο μανικιούρ μας είναι το σχήμα των νυχιών μας!

Αυτό καθορίζει το στυλ, την προσωπικότητα μας, την καθημερινότητα μας και φυσικά το ολοκληρωμένο μοδάτο look μας!

Το σχήμα των νυχιών δεν διαφοροποιείται όμως μόνο από τις τάσεις της μόδας αλλά και από το σχήμα και το μέγεθος των δαχτύλων μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε όλες την τύχη να έχουμε μακριά, λεπτά άκρα όπως αυτά των φωτογραφιών στα οποία μπορείς να εφαρμόσεις οποιοδήποτε σχήμα οπότε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι ταιριάζει στην δική μας «βάση».

Τα σχήματα νυχιών χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες και είναι τα στρογγυλά, τα οβάλ, τα squoval (αυτά τα μοδάτα κοντά που έχουν τετραγωνισμένες γωνίες) και τα long almond, τα πιο μακριά «αμυγδαλωτά».

Το σχήμα νυχιών πολλές φορές καθορίζει και το χρώμα που θα επιλέξεις με σκοπό να το αναδείξει και να το κάνει ακόμα πιο statement για εσένα! Για παράδειγμα, τα δίχρωμα μανικιούρ ταιριάζουν πολύ στα long almond nails γιατί είναι αρκετά μακριά και έχουν ωραία επιφάνεια για «παιχνιδίσματα». Τα squoval είναι ίσως τα πιο “chic” και ταιριάζουν πολύ σε κοντά νύχια με έντονα χρώματα όπως ένα καθαρό κόκκινο.

Τα οβάλ είναι τα απόλυτα σέξι νύχια, αυτά που συνηθίζουμε να ευχαριστιόμαστε στις πασαρέλες και τις φωτογραφίες μόδας, ενώ τα τετράγωνα είναι τα πιο αυστηρά “office look” που ταιριάζουν συγκλονιστικά με το «κλασσικό» γαλλικό.

πηγή