Η αποτρίχωση με κερί είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές αποτρίχωσης καθώς και το αποτέλεσμα που δίνει είναι λείο, όμορφο και απαλό δέρμα. Πρέπει βέβαια να προσέξουμε τις περιοχές που εφαρμόζετε η αποτρίχωση για να αποφύγετε πιθανές ενοχλήσεις, κοκκινίλες ακόμα και μολύνσεις.

Υπάρχει μια τεράστια λίστα πραγμάτων που θα μπορούσατε να αποφύγετε μετά την αποτρίχωση με κερί επειδή το δέρμα σας γίνεται πιο ευαίσθητο μετά την αποτρίχωση. Πρώτα από όλα θα πρέπει να αποφύγετε θερμά περιβάλλοντα για τις επόμενες 24 ώρες – αυτό σημαίνει όχι ζεστά μπάνια, χαμάμ, σάουνες και τζακούζι επειδή μπορούν να διεγείρουν το δέρμα (πισίνες που περιέχουν χλώριο επίσης) και να οδηγήσουν στο άνοιγμα των πόρων και να αναπτυχθεί μία πιθανή μόλυνση.


Ο καθαρισμός μετά την αποτρίχωση είναι πολύ σημαντικός καθώς οι θύλακες της τρίχας παραμένουν ανοιχτοί, αφήνοντας σας εκτεθειμένες σε πιθανή μόλυνση. Μπορείτε να κάνετε ένα ντους με χλιαρό νερό και μετά να χρησιμοποιήσετε μία αντισηπτική κρέμα, ειδικά αν έχετε την τάση να αναπτύσσετε μολύνσεις μετά την αποτρίχωση με κερί. Σημαντικό κομμάτι που πρέπει να φροντίστε, τα χέρια σας να είναι απολύτως καθαρά πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Αν ερεθίστηκε το δέρμα σας μετά την αποτρίχωση θα ήταν καλό να αποφεύγετε την τριβή της αποτριχωμένης περιοχής. Αυτό μπορεί να γίνει φορώντας άνετα ρούχα και βαμβακερά εσώρουχα όπου επιτρέπουν στην περιοχή να ανασαίνει, ειδικά να κάνατε αποτρίχωση στα πόδια ή στο μπικίνι. Ανεξαρτήτως ότι τα άνετα ρούχα αφήνουν το δέρμα να ανασαίνει, επιτρέπουν επίσης τη μείωση της ποσότητας του ιδρώτα καθώς μετά την αποτρίχωση είναι το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, ερεθισμό, κοκκινίλες και σκασίματα. Η εφίδρωση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε πιθανό τρόπο.

Ένα άλλο που πρέπει να αποφύγετε μετά την αποτρίχωση για 24 ώρες είναι τα αποσμητικά ή οτιδήποτε περιέχει άρωμα στην αποτριχωμένη περιοχή καθώς αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα αρκετά ευαίσθητο.

Μετά από μερικές μέρες από την αποτρίχωση, προσπαθήστε να απολεπίσετε το δέρμα σας αρκετές φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα για να προληφθεί το φαινόμενο των τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Σιγουρευτείτε ότι κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και του προσφέρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προσθέτοντας ένα ενυδατικό προϊόν στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος σας.

Η ανάπτυξη των τριχών συνήθως ξεκινά μετά την πρώτη εβδομάδα που κάνατε την αποτρίχωση. Είναι καλό να αποφύγετε το ξύρισμα μεταξύ των αποτριχώσεων με κερί καθώς διαταράσσει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών και εκτός αυτού οι τρίχες πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο μήκος πριν αποτριχωθούν την επόμενη φορά. Είναι καλό να αφήνετε να αναπτύσσονται οι τρίχες λίγο παραπάνω ώστε να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα στην επόμενη αποτρίχωση.

Πηγή