Το τελευταίο διάστημα, ένα από τα τρεντ που έχει κατακλύσει το TikTok είναι η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» (red nail theory), με γυναίκες από όλο τον κόσμο να επιλέγουν το συγκεκριμένο χρώμα για να βάψουν τα νύχια τους. 

«Ποτέ δεν μου ζήτησαν να βγω σε τόσα πολλά ραντεβού ή δεν μου έκαναν τόσα πολλά κομπλιμέντα όσο τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες με αυτά τα νύχια», υποστήριξε η χρήστης Melisse Martineau σε ένα βίντεο, επιδεικνύοντας το κόκκινο μανικιούρ της.

«Μου ζήτησαν να βγούμε πέντε-έξι ραντεβού», προσθέτει, τονίζοντας: «Δεν ξέρω τι είναι, αλλά η θεωρία των κόκκινων νυχιών είναι αληθινή».

Το hashtag #rednailtheory έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,1 εκατ. προβολές στο TikTok και το #rednailtheoryisreal τουλάχιστον 909.000.

«Δέχομαι περισσότερα κομπλιμέντα κάθε φορά που έχω κόκκινα νύχια», συμφώνησε μια άλλη χρήστης. «Κορίτσια, βάψτε τα νύχια σας κόκκινα». «Απλά λέω, η θεωρία των κόκκινων νυχιών λειτουργεί, και τώρα έχω αγόρι», πρόσθεσε μια άλλη.

Μία χρήστρια ισχυρίζεται ότι η «θεωρία των κόκκινων νυχιών» σχετίζεται με το παρελθόν των ανδρών, καθώς γυναίκες της οικογένειάς τους έβαφαν πιθανότατα με παρόμοιες αποχρώσεις τα νύχια τους. 

 

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε, πριν από χρόνια, το 2008 από τους ψυχολόγους Andrew Elliot και Daniela Niesta από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, το κόκκινο χρώμα κάνει τους άνδρες να αισθάνονται πιο ερωτευμένοι με τις γυναίκες. Η μελέτη τους, με τίτλο «Romantic Red: Red Enhances Men’s Attraction to Women», δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Στη μελέτη, οι συγγραφείς σημείωσαν ότι σε σύγκριση με άλλα χρώματα, το κόκκινο κάνει τους άνδρες να βλέπουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές και πιο επιθυμητές σεξουαλικά.

«Οι άνδρες δεν φαίνεται να γνωρίζουν αυτή την επίδραση του κόκκινου χρώματος και το συγκεκριμένο χρώμα δεν επηρεάζει τις αντιλήψεις των γυναικών περί ελκυστικότητας άλλων γυναικών, ούτε τις αντιλήψεις των ανδρών για τη συμπάθεια, την ευγένεια ή την ευφυΐα των γυναικών», σημείωναν..

Πάντως, ορισμένοι TikTokers έχουν μια πιο απλή εξήγηση για τα κόκκινα νύχια και τη σχέση με τους άνδρες, χλευάζοντας τη θεωρία.

«Πιο πιθανό είναι να είναι μεθυσμένοι σε ένα μπαρ και το έντονο κόκκινο να ξεχωρίζει και να είναι το μόνο που μπορούν να σκεφτούν για να ξεκινήσουν μια κουβέντα», αστειεύτηκε ένας χρήστης.

πηγή