Εφαρμόζεται σε άνω χείλος, πηγούνι, παρειές ή όλο το πρόσωπο.

Η αποτρίχωση με νήμα είναι μια αρχαία μέθοδος αποτρίχωσης που προέρχεται από την Αίγυπτο και είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ενδεχομένως πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιούνταν πριν από πολλά χρόνια στα παραδοσιακά αντρικά κουρεία για το ξύρισμα των αντρών. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν στην Τουρκία, σε μέρη της Μέσης Ανατολής, στην Ινδία, κ.α.

Χρησιμοποιώντας μια κλωστή η ειδικός και κρατώντας με συγκεκριμένο τρόπο τα άκρα της, έχει τη δυνατότητα να παγιδεύσει τις τρίχες της περιοχής που επιθυμείς να αποτριχώσεις.

Διάρκεια και αποτέλεσμα:

Το αποτέλεσμα που προσφέρει η αποτρίχωση με κλωστή, έχει μεγάλη διάρκεια, που διαρκεί απο 3 εως 6 εβδομάδες περίπου, καθώς η αφαίρεση της τρίχας σου γίνεται απευθείας από τη ρίζα. Επιπλέον, όταν οι τρίχες αρχίζουν πάλι να βγαίνουν είναι λιγότερο άγριες και σκληρές από ότι πριν.

Ερεθισμοί και όψη δέρματος:

Όταν εφαρμόζεις την αποτρίχωση με κλωστή για το δέρμα σου, ξέρεις ότι προστατεύεσαι από ερεθισμούς και τις συνήθεις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι άλλες μέθοδοι, καθώς είναι πολύ φιλική μέθοδος για την επιδερμίδα σου.
Σε αντίθεση με προϊόντα και μεθόδους όπως το κερί, οι ταινίες, κλπ. που προκαλούν ερεθισμούς.
Ενδεχομένως να υπάρξει κάποια ερυθρότητα στην περιοχή για λίγα λεπτά αλλά τίποτα παραπάνω.

Αποτρίχωση στα φρύδια: 

Η αποτρίχωση με κλωστή είναι ιδανική μέθοδος για τα φρύδια μας και έχει το καλύτερο αποτέλεσμα από άλλες τεχνικές. Με τον τρόπο που γίνεται, μπορεί να απομακρύνει την ίδια στιγμή περισσότερες τρίχες (όχι μία μία) και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να βοηθάει στο σχήμα του φρυδιού διαμορφώνοντας μία ίσια γραμμή και δίνοντας σωστή κατεύθυνση στις τρίχες.

Αν το δέρμα σου ερεθίζεται ή έχεις έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο η μέθοδος κάνει θαύματα!